Zorgchauffeur opleiding voor 899,50

Help jij graag mensen van A naar B en ben je daarnaast ook sociaal en zorgzaam? Laat je dan bij WOLF Taxi opleiden tot zorgchauffeur! 

Als zorgchauffeur vervoer je passagiers die zelf niet of nauwelijks in staat zijn om met het openbaar vervoer te reizen. Via het WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) vervoer kunnen mensen vervoer aanvragen indien zij dit niet zelf kunnen organiseren. Denk hierbij aan mensen in een rolstoel, leerlingen met een beperking, ouderen of mensen die slecht ter been zijn. 

shutterstock 627682832

Welke soorten zorgchauffeur zijn er? 

 • Leerlingenvervoer: je bent chauffeur van leerlingen met een beperking. Je rijdt telkens een vaste route met een vaste groep kinderen. Zo bouw je een band met hen op. Het geeft de leerlingen rust en zekerheid om te weten dat ze iedere dag weer op jou kunnen rekenen. 
 • Regiotaxi / deeltaxi: je bent chauffeur van verschillende klanten, gebaseerd op de vraag die dag. Denk hierbij aan ouderenvervoer of ziekenvervoer.  
1156778233

Zorgchauffeur in 4 stappen 

De opleiding tot zorgchauffeur duurt ongeveer 2 maanden. De opleiding bestaat uit 4 stappen. 

Wolf taxi les 01 Aangepast

1. Theorielessen 

Voor je taxipas moet je opnieuw theorie-examen doen. Dit examen is gericht op wet- en regelgeving en de houding van de zorgchauffeur. Het examen kun je thuis voorbereiden met de 21 uur online examentraining van WOLF. Je krijgt ook een theorieboek waarmee je alle benodigdheden hebt om je theorie te halen. Daarnaast bieden wij persoonlijke ondersteuning waar nodig. 

Wolf taxi les 02 Aangepast

2. Theorie-examen 

Het theorie-examen bestaat uit 2 delen.  

 1. Procedures taxi. De procedures betreffen alle zaken rondom het klantcontact. Bijvoorbeeld, wat doe je als iemand onwel wordt of als er een ongeluk plaatsvindt.  
 2. Verkeersregels. Alle verkeersregels die op het autorijden van toepassing zijn.  
Wolf taxi les 03 Aangepast

3. Praktijklessen 

Je volgt 4 praktijklessen voor het examen. Tijdens de lessen wordt er uitgebreid op het examen ingegaan. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Indien gewenst zijn extra lessen ook mogelijk. 

Wolf taxi les 05 Aangepast

4. Praktijkexamen 

Het praktijkexamen leg je af bij het CBR. Het examen duurt 85 minuten en bestaat uit 3 onderdelen. 

 1. Rijden van een bekende route zonder hulpmiddelen.  
 2. Rijden naar een benoemd adres met hulpmiddelen, zoals navigatiesysteem, kaart of stratenboek. 
 3. Terugrijden naar het CBR op instructies van de examinator.  

Nadat je de taxi opleiding hebt voltooid, vragen wij je chauffeurskaart aan bij het KIWA-register. Dit is de instelling die alle vergunningen verstrekt in de transportsector. 

Waarom zou je de opleiding bij WOLF Taxi volgen? 

WOLF Taxi is onderdeel van WOLF rijbewijsshop. Met meer dan 100 medewerkers is WOLF één van de grootste rijscholen van Nederland.We onderscheiden ons van andere rijscholen door een hoge mate van betrouwbaarheid, service, kwaliteit en professionaliteit. Kwaliteit is een speerpunt van ons beleid en kenmerkt zich onder andere door een hoog slagingspercentage. Kortom, WOLF Taxi is de juiste keuze voor jouw opleiding tot zorgchauffeur! 

Bovendien biedt WOLF Taxi opleidingen aan door heel Nederland. Hierdoor kun je de gehele opleiding, van theorie- tot aan praktijkexamen, bij jou in de buurt volgen voor maar 899,50. 

Wolf De Fundatie Zwolle

Taxi totaalpakket voor 899,50

Haal nu je taxipas bij WOLF Taxi. In het pakket zit:  

 • 1 theorieboek 
 • 21 uur online examentraining 
 • 1 theorie-examen 
 • 4 praktijklessen 
 • 1 praktijkexamen 
 • 1 medische keuring 

Voor 899,50 wordt je opgeleid tot chauffeur personenvervoer bij WOLF Taxi.  

Meer informatie over onze zorgchauffeur opleiding? 

Wil je meer weten over de WOLF zorgchauffeur opleiding? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.  

* verplichte velden

98% van onze klanten
beveelt ons aan jou aan

Bekijk de beoordelingen
taxi chauffeurs