Ga direct naar de inhoud.

we mogen nog steeds! :-)

Je kan bij ons gewoon blijven lessen! Zelfs na 17:00 uur! Dus plan je les gewoon bij ons in.
Voor vragen neem contact op met onze klantenservice. Hopelijk tot snel in de lesauto. Lees hier meer over autorijles tijdens corona.

Laat je opleiden tot zorgchauffeur

Help jij graag mensen van A naar B en ben je daarnaast ook sociaal en zorgzaam? Laat je dan bij WOLF Taxi opleiden tot zorgchauffeur!

Als zorgchauffeur vervoer je passagiers die zelf niet of nauwelijks in staat zijn om met het openbaar vervoer te reizen: het zogenaamde WMO vervoer. Denk hierbij aan mensen in een rolstoel, leerlingen met een beperking, ouderen of mensen die slecht ter been zijn.

Lees hieronder meer over:


Waarom een opleiding tot zorgchauffeur?

 • Je helpt mensen die jou hard nodig hebben
 • Je geniet dagelijks van de vrijheid van het rijden
 • Je profiteert vaak van flexibele diensten

Inhoud opleiding zorgchauffeur

zorgchauffeur opleiding inhoud

De opleiding duurt ongeveer 2 maanden. Je ontvangt hiervoor het volgende:

 • 4 Praktijklessen
 • Theorieboek
 • Licentie voor 21 uur aan online oefenmateriaal
 • Theorie examen (TVT)
 • Praktijkexamen (TVP)
 • Medische keuring
Nadat je de taxi opleiding hebt voltooid, vragen wij je chauffeurskaart aan bij het KIWA-register. Dit is de instelling die alle vergunningen verstrekt in de transportsector.  

Hoe ziet een dag van een zorgchauffeur eruit?

Een zorgchauffeur is een allround taxichauffeur en kan dus voor meerdere doeleinden worden ingezet. Je kunt aan de slag gaan in het zieken- of ouderenvervoer maar denk bijvoorbeeld ook aan een functie als chauffeur in het meer specifieke leerlingenvervoer of rolstoelvervoer. Je werkdag zou er als volgt uit kunnen zien:

Werkdag zorgchauffeur leerlingenvervoer

Als chauffeur van leerlingen met een beperking krijg je van de opdrachtgever een taxibusje mee naar huis. Je werkt doordeweeks in de ochtend en/of de middag. Je rijdt telkens een vaste route met een vaste groep kinderen. Zo bouw je een band met hen op. Het geeft de leerlingen rust en zekerheid om te weten dat ze iedere dag weer op jou kunnen rekenen.

Werkdag zorgchauffeur regiotaxi/deeltaxi

Je haalt eerst de taxibus op bij de opdrachtgever. Vervolgens rijd je naar de klanten.

zorgchauffeur regiovervoer

Aangezien je eerste klant wat slecht ter been is, loop je van de deur mee naar de auto en biedt je hem jouw arm om op te steunen.

Onderweg naar de volgende klant maak je een praatje. Zij zit in een rolstoel. Je hebt echter voor vertrek al gezorgd dat de oprijdtree klaarstaat, zodat haar rolstoel gemakkelijk het busje in kan. Zo haal je nog 4 mensen op en breng je daarna iedereen naar hun eigen bestemming.

Iedere dag is anders en je ontmoet steeds weer nieuwe mensen die ontzettend blij zijn dat jij hen mobiel houdt.


Wat WOLF Taxi uniek maakt

WOLF Taxi is onderdeel van WOLF rijbewijsshop. Met meer dan 100 medewerkers is WOLF één van de grootste rijscholen van Nederland.

zorgchauffeur opleiding

We onderscheiden ons van andere rijscholen door een hoge mate van betrouwbaarheid, service, kwaliteit en professionaliteit. Kwaliteit is een speerpunt van ons beleid en kenmerkt zich onder andere door het BOVAG lidmaatschap en een hoog slagingspercentage. Kortom, WOLF Taxi is de juiste keuze voor jouw opleiding tot taxichauffeur!

Bovendien biedt WOLF Taxi opleidingen aan door heel Nederland. Hierdoor kun je de gehele opleiding, van theorie- tot aan praktijkexamen, bij jou in de buurt volgen.


Daarom WOLF Taxi:

 • Gekwalificeerde instructeurs.
 • Thuis studeren voor je theorie examen.
 • Praktijklessen naar jouw wens ingepland.
 • Hoog slagingspercentage.
Gert geslaagd!

Meer informatie over onze zorgchauffeur opleiding?

Wil je meer weten over de WOLF zorgchauffeur opleiding? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Heb je al uitzicht op een baan als taxichauffeur?