Ga direct naar de inhoud.

we mogen nog steeds! :-)

Je kan bij ons gewoon blijven lessen! Zelfs na 17:00 uur! Dus plan je les gewoon bij ons in.
Voor vragen neem contact op met onze klantenservice. Hopelijk tot snel in de lesauto. Lees hier meer over autorijles tijdens corona.

Veel gestelde vragen over het Coronavirus

Worden de rijlessen in rekening gebracht als ik deze binnen de 48 uur annuleer?

Nee, jouw rijlessen worden niet in rekening gebracht zodra je deze binnen 48 uur annuleert.

Alle examens, toetsen en rijtesten e.d. worden geannuleerd. Word er zelf met mij contact opgenomen om dit zo spoedig mogelijk te verplaatsen?

Zodra het mogelijk is nemen we telefonisch contact op om dit te verplaatsen.

Zal het CBR de mogelijkheid bieden om de examens e.d. die in april/mei gepland staan te ruilen met de leerlingen die op korte termijn hun examen e.d. gepland hebben staan?

Momenteel is er nog niks duidelijk over het verplaatsen van de praktijkexamens e.d. die momenteel niet doorgaan en of de optie wordt gegeven om deze te ruilen.

Gaan alle rijlessen de komende tijd nog door?

In overleg kunnen de rijlessen gewoon doorgaan, tenzij je griep- of verkoudheidsverschijnselen hebt. Om de gezondheid van onze klanten en medewerkers te beschermen, mogen onze instructeurs kandidaten weigeren les te geven die dergelijke gezondheidsverschijnselen vertonen. Probeer deze situatie a.u.b. te voorkomen.

Ben ik verplicht om mijn rijlessen af te zeggen?

Je bent niet verplicht om je rijlessen af te zeggen. De rijlessen kunnen tot op heden doorgaan, tenzij jij of de instructeur griep- of verkoudheidsverschijnselen vertonen.

Hoe zit het met mijn tijdelijke taxipas? Deze verloopt namelijk deze maand.

Wij hebben hierover nog geen uitsluitsel gekregen van het KIWA hoe zij hier mee om zullen gaan. Wij vragen u voor dit soort vragen contact met het KIWA op te nemen.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt de opleiding?

Antwoord:
Een gemiddelde opleiding duurt anderhalve maand. Dit komt doordat wij examens moeten plannen bij het CBR. Hier zit altijd enige wachttijd op. Wilt u sneller? Dan kunnen wij in overleg altijd kijken wat er mogelijk is.

Welke (deel)vrijstellingen zijn er voor het taxidiploma, de theorie- en praktijk examens?

Antwoord:
Op basis van een aantal diploma’s is vrijstelling mogelijk van het verplichte taxidiploma, het theorie- of praktijkexamen. Bekijk hier onder de voorwaarden voor (deel) vrijstellingen.

Je bent vrijgesteld van het taxidiploma indien je beschikt over:

  • Een chauffeurspas van vóór 1 juli 2001;
  • het diploma CCV Taxivervoer Plus;
  • het CCV-vakdiploma Taxichauffeur;
  • het CCV diploma Ambulancevervoer;
  • het certificaat Directiechauffeur (CCV-D1). Deze vrijstelling geldt overigens alleen als je het examen in het Nederlands hebben afgelegd. Het Engelstalige examen geeft geen vrijstelling.

 Daarnaast zijn er de volgende deelvrijstellingen:

  • het diploma CCV Taxivervoer geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
  • het CCV-B diploma Personenvervoer geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
  • de Basiskwalificatie vakbekwaamheid Personenvervoer (behaald na 10 september 2008) geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
  • het CCV chauffeursdiploma Beperkt geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
  • een geldige uitslag (deze uitslag is slechts een jaar geldig!) van het CCV praktijkexamen Medegebruik vrije tram- en busbanen gemeente Amsterdam geeft vrijstelling van het praktijkgedeelte van het verplichte examen.

Hoe ziet de procedure van het praktijkexamen eruit?

Hoe ziet de procedure van het theorie-examen eruit?

Wat houdt het online theoriepakket in? En wanneer kom ik in aanmerking voor die examengarantie?

Antwoord:
Het theoriepakket van WOLF bestaat uit een lesboek met hierin de nieuwste regelgeving en een online cursus + examentraining van 21 uur. Zo kun je op je gemak proefvragen maken om te testen in hoeverre je de stof al beheerst en ga je goed voorbereid je examen in.

Je komt in aanmerking voor de examengarantie als je minimaal 7 uur examentraining hebt gevolgd, de 17 oefen examens hebt gemaakt en 4 van deze examens achtereenvolgens in één sessie voldoende hebt afgesloten.

Kan ik bij jullie ook een opleiding tot zorgchauffeur volgen?

Ja dat kan. Op onze zorgchauffeur opleidingspagina kun je alle informatie over de opleiding vinden.